Zlatibor Info

Odmor na selu

BOŠKOVA VODA

LJUBIŠ je udaljen 20km od centra Zlatibora. Selo je karakteristično po bogatstvu i raznovrsne flore, pogotovu lekovitog bilja, pečuraka i šumskog voća. Kroz njega protiče reka Ljubišnica na kojoj su izgrđeni ribnjaci kalifornijske pastrmke. U Ljubišu je rodjen i nas poznati pesnik Ljubivoje Ršumović…

Na turističkom putu Sirogojno, Rožanstvo (Stopica pećina), Gostiljski vodopad, nalazi se Etno selo Boškova voda u Ljubišu, pozivamo vas da svratite kod nas na teletinu ispod sača i svežu pastrmku kao i ostale Zlatiborske specijalitete.

HOTEL GOSTILJSKA VRELA

Nalazi se u selu Gostilju 20km. od centra Zlatibora blizu Vodopada . Kroz stene obrasle mahovinom izvijaju se vodenim mlazovima gostiljske reke u čijim se virovima, legenda kaže, kupaju vile. Ništa Vas ne moze sprečiti da sednete baš tu blizu muzike iskričavih kapljica vode i da uživate uz specijalitete restorana – Gostiljska Vrela – domaća jela-kačamak, uštipci, komplet lepinja, pastrmka na žaru, jela sa roštilja, rolovana teletina…. Od jula 2015 godine otvoreno je novih 16 soba sa oko 45 ležaja.Sve sobe su opremljene sa kupatilom, bežičnim internetom….U ponudi imamo jednokrevetne, dvokrevetne+trokrevetne i četvorokrevetne sobe

DACOVIĆA KONACI

“Dacovića Konaci” je idealno mesto za vaš odmor.Nalazi se u jednom od najlepših Zlatiborskih sela “Ljubiš” na samo 20km od centra Zlatibora.Do “Dacovića Konaka” je potrebno ne vise od 30 min lagane vožnje automobilom.Konaci se nalaze u prelepom okruženju prirode i prirodnih lepota a na samo 5min od konaka nalazi se Ljubiška pećina do koje možete prošetati ili do ribnjaka “SIMEX” u kome možete uživati uz svežu pastrmku. Kod nas vam ne može biti dosadno ako ste ljubitelj prirode. U sklopu konaka ima i jedinstven bazen u Srbiji… U ponudi imamo četiri apatrmana(kućice) razlićitih velićina smeštajnog kapaciteta – dve,četiri i šest osoba.Svaki apartman je opremljen sa mini kuhinjom, sobom ,kupatilom. Apartmani imaju TV i DVD kao i parking mesto za sve goste koji borave kod nas. Gosti se mogu opredeliti za pansion ili polupansion kod domaćina (domaća hrana) a mogu i sami pripremati hranu u apartmanima.

SEOSKO DOMAĆINSTVO MELOVIĆ

Domaćinstvo Melović je idealno mesto za nezaboravan odmor od užurbanosti i vreve savremenog gradskog života.
Ovde ćete naći mir, čist vazduh, staze za duge šetnje kroz prelepe seoske predele, znamenitosti prirode i uživati u specijalitetima tradicionalne srpske kuhinje.
Domaćinstvo poseduje zemlju (šume, pašnjake, voćnjake, povrtnjak, lepo uredjeno dvorište sa bazenom i deo prostora opremljen za zabavu najmladjih gostiju) i stoku (krave,svinje,ovce,živinu) i proizvodi sve što je potrebno za zdravu ishranu.